Protein Tozu Nasıl Kullanılmalı?

Protein Tozu Nasıl Kullanılmalı?

Bir kişinin günlük protein tozu alım miktarı yaptığı işe (spora) ve niteliğine göre değişir. Genel anlamda bir kişinin alması gereken miktar vücut ağırlığının kilosu başına 1,2 ile 2 gram arasında değişir. Spor yapmayan bir kişinin alması gereken miktar da kilo başına 0,8 ile 1 gram arasındadır.

Bir sporcunun günlük alması gereken protein miktarı spor yapmayan bir bireye göre daha fazladır. Vücut ağırlığının kilosu başına alınması gereken miktar 1,5 ile 2 gram arasındadır. Spor yapmayan bir bireyin ise 0,8 ile 1 gram arasıdır.

Peki protein tozları ne zaman kullanılır?

Sabah Uyanınca: Sabah uyanınca kaslar tüm gece protein kaybettiği için proteine aç olurlar. Bu nedenle protein tozu kullanması gereken bir kişi kahvaltı öncesi ya da kahvaltı sırasında kullanabilir.

Antrenmandan önce : Spor yapan bir kişinin antrenmandan önce Whey protein ya da whey/Kazein proteini alması kas yıkımını önler, kasların tamirine yardımcı olur ve kasların gelişimini hızlandırır.

Antrenmandan sonra: Aslında protein tozuna en çok ihtiyaç da antrenman sonrasında ortaya çıkıyor. Çünkü spor yapan bir kişinin kasları yorulur deyim yerindeyse kasları acıkır, kaslarındaki glikojen depoları tükenir. İnsülin hormonunun devreye girmesi ve protein sentezini uyarması gerekir. Burada devreye girecek olan özellikle kana hızlı karışması nedeniyle kullanılacak whey protein tozu kasları uyarır ve kasların için hızla glikojenle dolar.

Ara Öğün: Ara öğün olarak gün için yavaş sindirilecek olan kazein ya da yumurta proteinleri tercih edilebilir. Böyle kaslarınız gün içinde düzenli olarak protein ihtiyacınız karşılayacaktır.

Uyumadan Önce: Vücudumuz uyurken büyüme hormonu salgılamaktadır. Bu yüzden de vücudumuzu gece beslemek önemli faktör haline geliyor. Bu sebeple daha uzun sürede sindirilen kazein protein tercih edilebilir.

Yazan: admin Sayfa-Konu: Supplementler Tarih: 2016-06-16 Hit: 1944 Yorum: 0
Taglar: protein tozu whey protein kazein protein nasıl kullanılmalı

Bu Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsun?

Güvenlik Kodu